Wie werkt met elektromotoren weet dat het kostbare apparaten zijn die het nodige onderhoud vereisen. Maar omdat de apparaten moeten blijven draaien om de productie op gang te houden is elektromotoren revisie niet vanzelfsprekend. Toch kan door het wikkelen van elektromotoren de levensduur van uw apparaten langer worden, waardoor u op de lange termijn geld bespaart.

Elektromotoren revisie is een specialistische bezigheid. Vooral het wikkelen van elektromotoren vergt de nodige kennis en kundigheid. U wilt namelijk niet hebben dat uw apparaat kort na het wikkelen van elektromotoren alsnog stil komt te staan. Daarom is het verstandig om in zee te gaan met een partner die alles weet van elektromotoren revisie.

Aan het wikkelen van elektromotoren kunnen diverse oorzaken ten grondslag liggen. De meest gehoorde oorzaak is het verbranden van een oude wikkel in een motor. Dit kan komen door het in aanraking komen met vocht. Ook het wisselen van de spanning op de motoren kan leiden tot een defecte wikkel. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als de motoren uit het buitenland, waar wordt gewerkt met een andere constante elektrische spanning, worden gehaald.

Elektromotoren revisie is slechts een van de mogelijkheden

Naast het onderhouden van uw elektromotoren zijn de pompen waarmee gewerkt wordt ook een kostbare aangelegenheid. Daarom is pompen revisie ook van levensbelang voor uw apparaten. Daarbij komt dat pomptechniek weer een heel andere tak van sport is, waar eveneens veel specifieke kennis voor vereist is.

Pompen revisie kan gebeuren op allerlei soorten pompen. Het betekent overigens niet dat tijdens de pompen revisie het gehele binnenwerk van de pomp vernieuwd zal worden. De pomp zal worden gedemonteerd waarna bekeken zal worden welke onderdelen van het apparaat aan vernieuwing toe zijn.

Bij pompen revisie kunnen bijvoorbeeld de lagers vernieuwd worden, de asbussen vervangen worden of de afdichtingen worden gecontroleerd. Ook wordt bij de pompen revisie de machine volledig opnieuw afgesteld waardoor de levensduur enorm verlengd wordt. De pomp zal namelijk weer kunnen werken als ware het een nieuwe.

Dus of het nou gaat om het reviseren van een kostbare machine of het opnieuw wikkelen van elektromotoren, al deze werkzaamheden zijn bedoeld om uw apparaten een langere levensduur te geven. Zo werkt u extra efficiënt, ondanks dat de machines tijdelijk niet in bedrijf zijn.