Bij veel industriële apparatuur wordt gebruik gemaakt van elektromotoren. Deze zijn namelijk milieuvriendelijker en duurzamer dan andere type motoren. Toch kunnen ook deze aandrijvingen stuk gaan. In dat geval biedt elektromotoren revisie de uitkomst.

Elektromotoren revisie betekent dat de motoren terug worden gebracht in de nieuwstaat. Zo krijgt een kostbaar apparaat een nieuwe kans. Ze krijgen dus een tweede leven. Dit kan gedaan worden door het wikkelen van elektromotoren. Deze handeling is nog echt handwerk en dient te worden uitgevoerd door personeel dat speciaal is opgeleid in het wikkelen van elektromotoren.

Het wikkelen van elektromotoren komt vaak voor als de motor niet meer goed functioneert. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren omdat er vocht bij de motor is gekomen. Daar kan zo’n elektrisch apparaat natuurlijk niet tegen. Sterker nog, het is enorm schadelijk en kan leiden tot het volledig uitvallen van de aandrijving. Ook kan het liggen aan het gebruik van een andere spanning op de spoel van de motor. Dit falen kan bijvoorbeeld ook bij generatoren voorkomen. Het vervangen van zo’n groot apparaat kost veel geld. Bovendien zit op veel grote motoren een lange levertijd. Daarom is het wikkelen van elektromotoren een goedkope en snellere oplossing.

Andere mogelijkheden

Naast elektromotoren revisie bestaan er nog veel andere mogelijkheden op kapotte apparaten weer in werking te krijgen. Een voorbeeld hiervan is pompen revisie. Net als bij het wikkelen van elektromotoren kan ook hierbij veel geld en tijd worden bespaart.

Pompen revisie moet gedaan worden door echte specialisten. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn omdat de lagers in een pomp niet meer op de goede plek zitten en hoorbaar zijn. Met pompen revisie kan dit probleem verholpen worden.

Pompen revisie kan eveneens gedaan worden als preventieve maatregel. Voor veel technische bedrijven zijn pompen van levensbelang. Ze zijn immers nodig om de productie op peil te houden en klanten te kunnen bevoorraden. Het risico op een kapotte pomp is daarmee erg groot. Pompen revisie kan daarom goed zijn om de levensduur van de machines te verlengen.

Deze manier van preventief werken kan dus van levensbelang zijn voor uw bedrijf. U moet er toch niet aan denken dat uw volledige bedrijf stil komt te liggen omdat één van de gebruikte apparaten niet naar behoren functioneert? Investeer daarom tijdig in onderhoud en revisie, want voorkomen is beter dan genezen.