Het is voor Nederlandse bedrijven vaak erg interessant om een product uit het buitenland te importeren. Zeker als het gaat om een product dat eigenlijk niet meer verwerkt hoeft te worden. Het lijkt in zo’n geval namelijk alsof het rechtstreek aan klanten kan worden verkocht. Niets is echter minder waar. Er zijn namelijk nog verschillende Value Added Logistics nodig voordat een product in Nederland de markt op kan. In onze eigen ruimte voor goederenopslag kunnen we dit voor u verzorgen, zodat u er zelf geen omkijken naar heeft.

In de meeste gevallen worden handelswaren in bulk naar Nederland gehaald. Op dat moment zit het nog in een grote container die in eerste instantie worden onderworpen aan verschillende processen rond opslag en overslag. Maar als de producten eenmaal uitgepakt liggen in onze goederenopslag moet er vaak nog een hoop gebeuren voor ze naar een Nederlandse afnemer kunnen worden gestuurd. Dit proces wordt Value Added Logistics genoemd. En de naam zegt het al: dit is zeer interessant voor u als importeur omdat er waarde aan het product wordt toegevoegd.

De verschillende vormen van Value Added Logistics

Na de opslag en overslag kunnen we uw goederen bijvoorbeeld verpakken of ompakken. Dat betekent dat we er een verpakking omheen doen waar een Nederlandse omschrijven of ingrediëntenlijst op staat. Als er geen verpakking nodig is, maar wel een label of een sticker kunnen we deze voor u op het product plakken.

Vervolgens kan het zijn dat producten moeten worden samengevoegd. Ook hiermee kan er waarde aan worden toegevoegd. En het mooie is dat dit allemaal gebeurt in onze eigen goederenopslag. Deze is in totaal ruim 20.000 vierkante meter groot, waardoor we niet snel ‘nee’ hoeven te verkopen.