Groottaxi Uber wil je graag laten geloven dat iedereen geschikt is om taxichauffeur kan worden, maar dit ligt iets gecompliceerder! Er zijn diverse vaardigheden die je moet hebben om een echte taxichauffeur te kunnen worden. Niet iedereen is geschikt voor dit beroep. Maar wat kun je nou eigenlijk doen om een taxi te mogen rijden? En hoe weet je dat je bij een professionele, betrouwbare chauffeur in de taxi stapt?

Taxi rijbewijs B

Ten eerste heb je het gewone rijbewijs B nodig om chauffeur te worden. Als chauffeur ben je verantwoordelijk voor jouw passagiers, net als een kapitein van een schip die dezelfde verantwoordelijkheid heeft voor zijn passagiers. Het is dus niet de bedoeling dat een passagier door een slechte chauffeur bij een ongeluk betrokken raakt. En het is in Nederland bij de wet verboden om zonder geldig rijbewijs een personenauto te besturen. Het gevolg van deze wet is dat je zonder rijbewijs geen taxi’s mag rijden. Wanneer je het theorie examen behaald hebt, is het praktijkexamen ook eenvoudig te behalen. Maar enkel in het bezit zijn van een geldig nederlands rijbewijs is niet voldoende.

Eisen om chauffeur te worden

Alleen goed kunnen rijden in een auto maakt iemand nog niet tot een goede chauffeur. Klantvriendelijk en betrouwbaarheid zijn een must. Klanten stappen doorgaans liever niet bij een onprofessionele chauufeur in de auto. In Nederland zijn de meeste taxibedrijven betrouwbaar en is er van oplichting dan ook nooit sprake. Chauffeurs rijden meestal veel uren per dag. Dit moet je wel willen als je dit beroep wilt gaan uitoefenen. Dit is zeker het geval als het taxibedrijf dag en nacht bereikbaar is, zoals Taxi Hengelo. En omdat grote taxibedrijven verschillende soorten taxiritten aanbieden, moeten deze chauffeurs van alle markten thuis zijn. Zij bieden namelijk niet uitsluitend de bekende straattaxi’s, maar ook discotaxi’s die bijvoorbeeld kinderen na een avondje uit ophaalt en weer veilig thuisbrengt. Daarnaast bieden zij ziekenvervoer en een directietaxi’s. Deze laatste speciaal voor bedrijven.

De bekwame taxichauffeur

Wil jij zeker zijn dat je bij een taxichauffeur instapt waarvan je weet dat deze beslist betrouwbaar is? Ga dan naar onze website waar je heel eenvoudig een taxi vooraf kunt reserveren! Wist je dat je niet bellen om een taxi te bestellen? Je kunt namelijk ook op andere manieren een reservering maken. Voor de opties en gegevens vul je in een paar stappen het reserveringsformulier in bovenaan op de pagina. Ga snel naar taxi Hengelo en bestel jouw taxi.