Transport Spanje is een veel voorkomende zoekterm als het gaat om logistieke dienstverlening. Met het verdwijnen van de Europese grenzen is er een boel veranderd in de wereld van het transport.

Waar de grens met Zuid-Europese landen in het verleden door de douane sterk werd beveiligd en er regelmatig steekproefcontroles werden uitgevoerd, gaat het nu een stuk soepeler. Als voorbeeld nemen we het transport Spanje. Niet minder dan eens is het voorgekomen dat transport Spanje enorme vertragingen opliep door op de grens uit te voeren controles. Waar klanten al weken zaten te wachten op hun producten ergerde de eigenaar zich kapot. Transport Spanje was geen populair onderwerp van gesprek. Zowel voor de verkoper als voor de koper gingen er altijd belletjes rinkelen bij deze route.

Hoe transport Spanje is verbeterd

Tegenwoordig is dit probleem volledig opgelost. De versoepeling van de fysieke inspecties op grenslocaties heeft hier een grote bijdrage aan geleverd. Uiteraard moet er een walhalla aan papierwerk worden meegeleverd tijdens transport Spanje, maar dat is niks bijzonders meer. Bovendien is deze waterval aan papierwerk van te voren in te vullen zodat er op de grens geen verassingen meer kunnen ontstaan. Transport Spanje is dus enorm vergemakkelijkt, hetgeen de handel tussen Nederland en Spanje ook ten goede komt. Handelaren zijn uiteraard niet blij met de administratieve werkzaamheden, maar als belangrijkste voordeel kan worden gegeven dat de klant niet meer voor verassingen komt te staan tijdens het transport Spanje. Van tevoren kan een realistische leverdatum worden gegeven, en dat is waar de klant baat bij heeft.

Waarschijnlijk zal er in de toekomst nog heel wat worden bijgeschaafd aan de regelgeving, maar dat is niet erg. Wellicht kan dit juist ook wel in het voordeel van de klant werken. Vooralsnog blijft het interessant om te zien dat de verschuiving die transport Spanje heeft meegemaakt een enorme drijfveer is geweest voor positieve veranderingen in de logistieke dienstverlening. Laten we dus als Europa vooral zo doorgaan en de handel bevorderen.