Een track en trace systeem kan veel voordelen bieden. Zowel ondernemers als particuliere gebruikers kunnen van een track en trace systeem gebruik maken.
In dit artikel zullen de voordelen besproken worden van deze systemen.

Werking van een track en trace systeem

Een track en trace systeem is een kastje dat in de auto wordt geplaatst. Vervolgens zendt dit kastje signalen uit en is dit te volgen op een live-kaart. Zo is te zien waar de auto’s van bijvoorbeeld werknemers zich bevinden. Het track en trace systeem is realtime. Dit wil zeggen dat elke 5 seconden de gegevens worden ververst en zo de positie nauwkeurig wordt weergegeven. Van een enkele auto tot een hele vloot is zo te zien waar zij zich bevinden.
Een ander voordeel is dat het track en trace systeem van cartracker voldoet aan het keurmerk RitRegistratieSysteem. Dit betekent dat het systeem is goedgekeurd door de belastingdienst.

Bij de jaarlijkse fiscale uitdraai van de ritregistratie is dit dus een groot gemak.

Waarom zou je een track en trace systeem kopen?

Het systeem is elke 5 seconden actueel en geeft zo een live positie waar de auto zich bevindt.
Het track en trace systeem is een voordeel bij het toepassen van fleet management. Hierbij wordt er gekeken naar het rijgedrag van werknemers en kan de efficiency vergroot worden. Stel dat er een spoedklus is dan kan er gekeken worden welke werknemer er in de buurt is.
Het systeem is een goedgekeurd RitRegistratieSysteem en dus een voordeel voor de belasting.

Daarnaast is er de Kostenbesparing. Door het track en trace systeem van Cartracker kan flink op de communicatiekosten bespaart worden. Doordat er gebruik wordt gemaakt van de voertuigenkaart hoeft u nooit meer te bellen om te vragen waar de medewerkers zich bevinden. Ook geeft het track en trace systeem een rapport waarbij het rijgedrag zichtbaar is en geanalyseerd wordt.