Loop je al tijden met de gedachte om een webwinkel te starten en loop je aan tegen torenhoge opstartkosten? Lees dan dit artikel en ontdek hoe je direct, gratis online je eigen webwinkel kunt starten.

Er zijn tegenwoordig een aantal ontwikkelaars van online webwinkel software. Via de website van deze webshop ontwikkelaars kun je meteen je webshop beginnen. Je meldt je aan via de registreer knop en je beantwoord de vragen die het systeem je stelt. Vervolgens heb je binnen vijf minuten een lege webwinkel online die je kunt vullen met de producten die je wilt verkopen.

Er zijn wel een paar belangrijke zaken waar je vooraf goed over moet nadenken. Hieronder volgen een aantal tips:

Domeinnaam van je webwinkel

Je domeinnaam is de url of anders gezegd het adres waarop jij wilt waarop je webshop wordt gevonden. Als je een internetwinkel hebt en deze wordt niet gevonden, verkoop je niets. Het is belangrijk om het belangrijkste zoekwoord van de producten die je verkoopt in de domeinnaam te hebben. Zoekmachines geven een groter “gewicht” aan de zoekwoorden die in de domeinnaam staan. Nu denk je waarschijnlijk dat alle mooie domeinnamen reeds bezet zijn. Dat is misschien waar, maar als je een beetje onderzoek doet, zijn er nog genoeg goede domeinnamen vrij voor je belangrijkste zoekwoord of combinatie van zoekwoorden. Overigens is in Nederland SIDN.nl verantwoordelijk voor de uitgifte van .nl domeinen. Hier kun je dan ook onderzoeken of de door jouw gewenste domeinnaam nog vrij is.

Complete webwinkel software

Verder is het belangrijk dat jij een aanbieder kiest van webwinkel software die een compleet pakket aanbiedt. Het vullen van een webshop met producten is veel werk en je wilt later niet moeten switchen omdat jij hebt gekozen voor incomplete webshop software. Let goed op onderstaande belangrijke mogelijkheden binnen de software:

  1. De mogelijkheid om een online betalingssysteem te koppelen zoals Ideal of Paypal.
  2. Is er de mogelijkheid om een koppeling te maken met je boekhoudsoftware. Dit gaat je later veel tijd en dus geld besparen.
  3. Heeft de software aanbieder de mogelijkheid om een koppeling te maken met een groothandel? Dit gaat je ook veel tijdsbesparing opleveren omdat de groothanden de producten automatisch in je webshop kan zetten.
  4. Is er de mogelijkheid om je webwinkel tevens op facebook te plaatsen? Social media is in deze tijd een heel goed middel om je producten te promoten en zorgt voor een hogere omzet.
  5. Als laatste is het belangrijk om te kiezen voor software met meertalige ondersteuning. Besluit je om later je webwinkel internationaal uit te gaan breiden, dan hoef je niet van webwinkel software te veranderen, wat je ook veel tijd en elende kan besparen.

Nu je weet waar je op moet letten bij het maken van een keuze voor goede webshop software, is het gemakkelijk een goede keuze te maken. Wij wensen je veel succes bij het starten van je webshop.