Tegenwoordig wordt WordPress steeds groter en bekender. Een website maken is niet lastig meer en je kunt zonder moeite een webshop online zetten. Toch weten veel mensen niet hoe ze een webshop online kunnen zetten, bekijk daarom deze tutorial.

Een webshop starten met Woocommerce en WordPress.
De belangrijkste plugin voor het starten van een webshop met behulp van WordPress is de Woocommerce plugin. Deze plugin is gratis te downloaden en werkt uitstekend voor de middelgrote webshops. Het is de ideale oplossing wanneer u tot 20.000 artikelen verkoopt.

Voordelen van Woocommerce:
– Het is eenvoudig.
– Snel online.
– Gratis.
– Perfect uit te breiden met plugins.
– Uitstekende support (Let op!: Support wordt alleen gegeven aan klanten die een betaalde plugin hebben besteld.)

Hoe installeer je Woocommerce:
Het installeren van Woocommerce is binnen een aantal minuten gebeurd. Je gaat naar je admin panel van WordPress en zoekt onder het kopje plugins naar “Woocommerce”. Je download en installeert de laatste versie.

Wat wij aanraden is dat je kiest voor een Woocommerce thema. Deze thema’s zijn speciaal ontwikkelt voor de Woocommerce shop en zorgen dat u webshop op alle devices perfect getoond worden. U kunt altijd een framework van Woocommerce uitbouwen naar uw eigen template.

Hoe configureer je Woocommerce:
Het configureren gaat vrij simpel, in je admin panel onder het kopje “Woocommerce” kun je de instellingen van de shop veranderen, maar ook de belastingen en verzendkosten. Verder kun je hier de betaalplugin’s activeren waarmee men kan betalen in je shop.

Producten moet je toevoegen via het “Producten” tabje. Je kunt verschillende categorien aanmaken en hieronder je producten verdelen. Ook bevat iedere Woocommerce thema een framework optie, hier kun je ook nog bepalen hoeveel producten je op de voorpagina wil en hoeveel producten je per pagina wilt tonen. Om goed overweg te kunnen met je webshop is het belangrijk dat je gewoon bezig gaat met je webshop en gaandeweg alles leert.

Let op dat wanneer je categorie aan je menu wilt toevoegen je even naar het menu tabje moet gaan (weergave > menu). Hier kun je bepalen welke categorien allemaal in je top_nav_bar zullen verschijnen.