Hoe belangrijk Apps tegenwoordig zijn hoef je eigenlijk niet meer uit te leggen. De smartphones in Nederland zijn enorm populair en iedereen heeft daar wel applicaties op staan. Het is voor een bedrijf dus van belang dat je ook op de smartphone vertegenwoordigd bent.

App ontwikkeling voor iOS

Applicatie ontwikkeling is dus zeer belangrijk. Er zijn veel verschillende bedrijven die applicaties maken. Een voorbeeld hiervan is Global Orange. Zij kunnen naast het ontwikkelen van applicaties ook uw applicaties beheren.

Het onwtikkelen van apps is op te delen in verschillende platformen. Zo is iphone app ontwikkeling één van de meest voorkomende ontwikkeling. Deze applicaties worden future proof gebouwd. Zo wordt gebruik gemaakt van de nieuwste functionaliteiten die de iPhones te bieden hebben. Ook is het mogelijk om een combinatie te maken van web en mobiel dat goed werkt op het iOS systeem.

App ontwikkeling voor Android en een cross platform

Naast de iPhone app ontwikkeling is er natuurlijk ook de Android app ontwikkeling. Ook daar heeft Global Orange ervaring mee zodat 1 app kan worden gelanceerd voor verschillende platformen. Hierbij is Google’s Android de meest gebruikte. De populairste platformen worden gebruikt: Android, iPhone, Windows Mobile, Java en Symbian.
Naast de aparte iPhone en Android app ontwikkeling is er ook nog de mogelijkheid voor een cross platform app ontwikkeling. Soms is er behoefte aan het uitrollen van een app op meerdere platformen dan. Dan kan er een generiek platform zoals PhoneGap worden gegenereerd. Het voordeel is dat dit goedkoper is omdat er wordt bespaard op ontwikkelkosten. Aan de andere kant heeft het wel bepaalde beperkingen.