Grote bedrijven zitten nog wel eens met de handen in het haar als het om de internationale financiële consolidatie gaat. De software biedt uitkomst. Als goede ervaren manager weet u als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste cijfers op het juiste moment aangeleverd te krijgen. Maar u weet waarschijnlijk ook dat het niet altijd eenvoudig is om de gewenste data en rapportages uit uw financiële systeem te krijgen, laat staan om consolidaties en jaarafsluitingen correct en op tijd af te krijgen. Cognos Controller van IBM is financiële consolidatiesoftware, waarmee u het gehele proces van jaarafsluiting, consolidatie en rapportage automatiseert. Met deze software maakt u financiële resultaten inzichtelijk, creëert u financiële rapportages en managementrapportages en biedt u uw bedrijf inzicht in belangrijke financiële performance indicatoren en ratios.

Wat kunt u met Cognos Controller?

Uw afdeling financiën beheert het consolidatie proces. In Cognos Controller kunnen uw financieel medewerkers consolidatieregels- en processen definiëren en onderhouden. Met de ingebouwde best practices verzekert u zich van een juiste vergaring en consolidatie van financiële resultaten en voorkomt u data- en berekeningsfouten. Wanneer uw bedrijf actief is op de internationale markt, wordt u geconfronteerd met de noodzaak tot internationale financiële consolidatie en zult u ervoor moeten zorgen dat u in alle landen waarin u actief bent aan de financiële overheidsregels voldoet. Compliance is dan ook standaard ingebouwd in Cognos Controller, want de software kan consolideren en rapporteren volgens onder andere de International Financial Reporting Standards (IFRS) en de Generally Accepted Accounting Principles (GAAP) van de Verenigde Staten. Uiteraard voldoet Cognos Controller ook aan lokale overheidsregels, het programma is dan ook geschikt voor zowel lokaal als internationaal gebruik en biedt uitkomst voor globale spelers.

Voordelen

De voordelen van Cognos Controller op een rij:

  • Ingebouwde templates om uw maand-, kwartaal- en jaarafsluitingsproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.
  • Eenvoudig inlezen en consolideren van data uit diverse bronnen.
  • Snelle, laagdrempelige implementatie.
  • Integratie met rapportage en analyse op elk gewenst niveau.
  • Wereldwijde consolidatiemogelijkheden.
  • Complete self-service applicatie die door financieel medewerkers zelf beheerd wordt.
  • Integreert met applicaties voor financiële planning, budgettering en forecasting.
  • Versnelt de maand-, kwartaal- en jaarafsluiting.

Daarnaast heeft Cognos Controller alle voordelen van een standaard pakket; er is voldoende, ruimopgezette documentatie aanwezig, de software is volledig doorontwikkeld en er is veel ervaring met het implementeren van de software.

Uitkomst voor multinationals

Kortom, Cognos Controller is een compleet systeem, dat voldoet aan alle rapportage- en consolidatiewensen, zonder afbreuk te doen aan beheersbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. De internationale compliance is indrukwekkend en zal menig multinational heel wat hoofdbrekens besparen.