Als u een brief wilt versturen moet u een postzegel plakken om er zeker van te zijn dat het papier op de gewenste bestemming terecht komt. In zekere zin doen wij hetzelfde als we voor uw zending de vereiste invoerdocumenten verkrijgen. Deze worden namelijk aan verschillende grensposten gevraagd en zijn nodig om een vrachtauto door te kunnen laten rijden. Door onze eigen customs afdeling hier naar te laten kijken weet u zeker dat de chauffeur in bezit komt van alle benodigde douanepapieren.

Binnen de Europese Unie zijn er veel verschillende invoerdocumenten waar om gevraagd kan worden. Veel van deze papieren worden omschreven als EUR certificaten. Gezien de vele verschillende ladingen zal het u niet verbazen dat er binnen deze EUR certificaten ook weer veel variaties zijn die u nodig kunt hebben.

Het is een hels karwei om te proberen al deze douanepapieren zelf voor elkaar te krijgen. Het is in zo’n geval prettig om terug te kunnen vallen op onze customs experts. Zij kennen alle EUR certificaten namelijk uit hun hoofd en weten precies wanneer ze welke exemplaren nodig hebben. Een transport binnen de EU komt bij ons dan ook altijd op tijd op de gewenste bestemming aan.

We doen veel meer dan douanepapieren verzorgen

Natuurlijk krijgen we niet alleen te maken met transporten waarvoor invoerdocumenten vereist zijn. Als een ingevoerde lading namelijk in Nederland komt is het werk nog lang niet gedaan als deze bij een klant wordt afgeleverd.

In sommige gevallen heeft deze klant namelijk niet eens ruimte om deze in eigen beheer op te slaan. In zo’n geval kunnen ze gebruik maken van onze ruime mogelijkheden voor goederenopslag. In het oosten van het land hebben we namelijk ruim 20.000 vierkante meter opslagruimte beschikbaar, waar we bovendien een erg efficiënt systeem voor voorraadbeheer boven hebben hangen. We weten dus altijd hoeveel u op voorraad heeft, waar het staat en wanneer het naar een gewenste bestemming vervoerd kan worden. Daarmee maken we het werken makkelijker door u veel taken uit handen te nemen. Het kan dus heel goed zijn dat het loont om eens contact met ons op te nemen en te praten over wat we voor u kunnen doen.