Een quad is veel meer dan een stoer voertuig om mee te crossen. Quads worden veelvuldig toegepast in de bosbouw en land- en tuinbouw. Het is een voertuig dat ook op ruwe ondergrond en modderig terrein snel en behendig zijn weg vindt. Steeds meer agrariërs zien de voordelen van een quad binnen hun bedrijfsvoering. 

Een quad occasion is een veelzijdig agrarisch hulpvoertuig

De quad is een functioneel en efficiënt voertuig, dat voor vele toepassingen in de land- en tuinbouw wordt gebruikt. Quad occasions worden door agrariërs ingezet om lange afstanden tussen de boerderij en de landerijen te overbruggen, om het vee binnen te halen en als hulp bij het schapen drijven. Daarnaast bieden ze u als agrariër hulp bij de controle van gewassen, akkers en afrasteringen. Een quad kan ook dienst doen als onkruidbestrijdingsapparaat, indien u deze uitrust met een spuittank.

Een quad maakt het werken op de boerderij een stuk lichter

De quad is een allround voertuig, dat het werken op de boerderij een stuk lichter maakt. Voor als u niet zo goed meer ter been bent, is een quad occasion het perfecte vervoermiddel om grote stukken land te doorkruisen. Het is een gemakkelijk te besturen voertuig, en in ieder geval niet moeilijker te handelen dan een landbouwvoertuig. Een quad occasion vraagt weinig onderhoud en staat altijd klaar voor gebruik.

Een quad wordt ook ingezet als grasmaaier en sneeuwschuiver

Een quad occasion wordt ook regelmatig ingezet in de bosbouw en bij de waterschappen. Op zwaar en onverhard terrein komt deze alleskunner goed tot zijn recht. Quads worden bereden door boswachters bij bosinspectie en andersoortige werkzaamheden. Waterschappen benutten een quad occasion als grasmaaier bij het maaien van grote stukken grasland. In de wintermaanden wordt dit krachtige voertuig ingezet om wegen en stoepen met een aan de voorzijde bevestigde sneeuwschuiver sneeuwvrij te maken.