Kaarten zijn een creatieve manier om een boodschap over te brengen. Dat kan een blijde boodschap zijn, denk aan een geboortekaartje, maar ook een ingetogen boodschap zoals een beterschap-kaartje. Kaarten zijn ook een beproeft middel voor het verspreiden van een commerciële boodschap. Direct door het afdrukken van een uitverkoop, of indirect door een bedrijfslogo of -naam op de achterkant van een grappige of inspirerende kaart te zetten. Op het internet zijn er veel bedrijven die zich bezighouden met het produceren van klantspecifieke kaarten. In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden om zelf kaarten te laten bedrukken.

Een ansichtkaart, een mooie wenskaart voor een vriend of vriendin, of gewoon een gelegenheidskaart omdat er iets speciaal is gebeurd: iedereen heeft er wel eens een verstuurd of ontvangen. Vaak worden ze gewoon in de winkel gekocht, maar nog leuker is het om er zelf eentje samen te stellen. De ontvanger van de zelf ontworpen kaart voelt meer emotie wanneer er een tekst of afbeelding op staat niet standaard in elke kiosk of boekenwinkel te krijgen is.

Bestellen

De uniciteit van de kaarten die je op het web kunt laten drukken maken dat de kaarten zeer in trek zijn zowel consumenten als bedrijven. Het mooie van kaarten drukkerijen die deze service via het internet aanbieden is dat je ze vandaag kunt bestellen en morgen al thuis krijgt aangeleverd. In gevallen waar je haast hebt is dit een hele goed uitkomst. Het fijne aan het online bestellen van kaarten is dat er geen minimumoplage is, iets wat wel veel voorkomt bij andere producten zoals flyers en folders. Hierdoor is de keuze om een speciale kaart voor iemand te schrijven nog laagdrempeliger.

Modellen

Voor je overgaat tot het ontwerpen en bestellen van een kaart, is het natuurlijk wel handig om iets meer te weten over formaten. Er zijn best veel formaten om uit te kiezen. Bijvoorbeeld het A4-formaat. Dit is het grootste model waar je uit kan kiezen. De afmetingen zijn 210 millimeter bij 297 millimeter. Je kunt je voorstellen dat dit een flink formaat is voor een kaart. Vaak wordt dit formaat gebruikt voor mensen die samen als groep hun dankwoord of succes willen uitspreken naar een persoon.

Naast de grootste formaat willen we hier ook even aandacht besteden aan het kleinste formaat kaart. Het kleinste formaat wordt de Carré XS genoemd. De is een kleine vierkante kaart die tien centimeter lang en breed is. Voor 50 stuks van dit formaat kaarten betaal je een bedrag dat net onder de 23 euro zit. Tegen beperkte meerkosten kun je de kaart dubbelzijdig laten bedrukken.