Drukwerk, de presentatie van uw bedrijf. Hoe presenteert u uw bedrijf op papier? Een goed begin is het halve werk!

Er is een oud gezegde zegt: “U krijgt maar één kans om een eerste indruk te maken”. Dit is een eeuwenoude wijsheid die natuurlijk ook geldt voor uw bedrijf of onderneming. Representatief, goed verzorgd digitaal drukwerk is precies de juiste manier waarmee uw bedrijf zich kan presenteren en die belangrijke goede eerste indruk kan maken.

Om goed drukwerk te krijgen dient u er allereerst goed over na te denken hoe u zich als bedrijf wilt presenteren richting uw (potentiële) relaties. Hoe wilt u dat uw (potentiële) klanten uw bedrijf zien anders gezegd welke uitstraling wilt u creëren voor uw bedrijf. Meestal laten bedrijven dit over aan specialisten van een reclamebureau. Professionals die erop getraind zijn uw reclame te verzorgen. U heeft als ondernemer waarschijnlijk weinig tijd door uw werk en de vrije tijd die u over heeft steekt u liever in andere zaken zoals bijvoorbeeld uw familie, kinderen en uw hobby’s.

Er zijn heel veel soorten digitaal drukwerk en offset drukwerk. Wij hebben voor u de belangrijkste soorten drukwerk voor bedrijven en ondernemingen even op een rijtje gezet:

Visitekaartjes

Visitekaartjes zijn meestal het eerste stukje drukwerk dat u afgeeft aan een nieuwe klant of bestaande klant en daarmee ook erg belangrijk voor het maken van een goede en verzorgde eerste indruk. Visitekaartjes zijn heel handig en het scheelt u een hoop schrijfwerk. Stelt u zich eens voor dat u iedere keer de adresgegevens, telefoonnummer en uw naam op zou moeten schrijven. U kunt dus niet zonder visitekaartjes.

Briefpapier en enveloppen

Op uw briefpapier presenteert u offertes voor nieuwe klanten en bestaande klanten en daarnaast stuurt u op dit briefpapier facturen naar uw relaties. Natuurlijk wilt u dat het briefpapier en bijbehorende enveloppen er verzorgt en professioneel uitzien. Dit geheel verschaft naar andere bedrijven de uitstraling van uw bedrijf en is daarmee onmisbaar voor uw bedrijf. Laat daarom het briefpapier ontwerp en het briefpapier drukken over aan de professionele drukker.

Brochures en flyers

Steeds meer bedrijven laten voor de bedrijfspresentatie een brochure of flyer drukken. In deze brochure of flyer vertellen deze bedrijven in het kort wie ze zijn, welke producten en diensten ze bieden en waarop zij zich onderscheiden van de concurrentie. Het is wel belangrijk om hier uitsluitend informatie in te zetten die niet regelmatig wijzigt, zodat u niet bij iedere wijziging nieuwe brochures moet laten drukken en onnodige kosten moet maken.

Een goed stukje verzorgd drukwerk in onmisbaar voor de presentatie en de herkenbaarheid van uw bedrijf. Om één geheel te krijgen met de bedoelde uistraling voor uw onderneming is het belangrijk om een professioneel reclamebureau vooraf eenheid te laten creëren in het ontwerp van het logo, de kleuren, uitstraling, het lettertype, de grootte etc. En dat hoeft zeker niet duur te zijn. Digitaal drukwerk is een nieuwe manier van drukken die goedkoper is dan het klassiekere offset drukken en daarmee een goed alternatief voor het duurdere offset drukwerk. Bij grote oplages waarbij kleurechtheid belangrijk is, is het overwegen van offset drukwerk de moeite waard.