Het is niet zo gemakkelijk om je huis te verhuren. Huurbemiddeling is dus erg ideaal als je het jezelf een stukje simpeler wil maken en zeker wil weten wie er in je huis komt te zitten. Huurbemiddeling kan dus erg nuttig zijn.

Hoe verloopt zo’n traject met een verhuurmakelaar?

Als je in zee gaat met organisaties die in het leven zijn om mensen te ondersteunen met hun huis verhuren, dan hanteert ieder bedrijf een eigen manier.  Over het algemeen begint een project met het kosteloos taxeren van uw object. Naar aanleiding van deze waardebepaling kan de instelling adviseren over alle opties. Als dit advies is geweest maken ze een papier op die dient als officieel opdrachtformulier. Dit betekent dat je verklaart dat de instelling mag starten met de bemiddeling.  Als dit klaar is, begint een verhuurmakelaar met het maken een goede presentatie die op sites verspreid wordt.

Hoe verder als verhuur makelaars kandidaten hebben?

Na dat proces hebben verhuur makelaars eindelijk kandidaten gevonden voor de woningen gaan ze aan het werk met een screening. De ID, salarispapieren en de arbeidsovereenkomst worden gecheckt zodat je weet wie je voor je hebt. Als je geslaagd bent voor die test, wordt de kandidaat pas uitgenodigd in het huis. De verhuur makelaars blijven adviseren en zeker als er een onderhandeling plaatsvindt. Dit wordt allemaal netjes op papier geplaatst zodat alles terug te zien is. Mocht zowel de huurder als verhuurder accorderen, dan wordt alles ondertekent en dan rest er alleen nog maar de inning van de huur en borg.

Wat zijn de overige mogeljikheden bij verhuur eigen huis?

Indien je meer werk wilt laten doen door de verhuurmakelaar kan dit allemaal. Facturen voor elke maand in orde maken en opsturen, eind inspectie en natuurlijk ook in het begin. Deze hele inspectie wordt in een rapport gezet. Soms sturen ze een aanmaning of zelfs een deurwaarder, maar hopelijk komt dit niet zover omdat je een inspectie hebt gedaan. Als iemand het huurcontract opzegt, nemen de verhuur makelaars het traject weer op zich en wordt verhuur eigen huis snel en simpel.