Klimaatverandering is helaas ook te merken in ons kikkerland. De afgelopen jaren is het weer ook in Nederland steeds extremer geworden. Het is dan ook geen wonder dat er steeds meer mensen gaan overwinteren in Spanje.

Overwinteren in Spanje wordt steeds populairder. Veel mensen trekken tijdens de winter naar Spanje om daar te verblijven. Het kan in de wintermaanden in Spanje ook heel koel zijn. Met name het noorden van Spanje kent een klimaat die vergelijkbaar is met Nederland en kent tijdens de winter temperaturen die om het vriespunt kunnen liggen.

Costa Blanca

De Costa Blanca in Spanje is populair onder de overwinteraars. De Costa Blanca bevind zich in het midden van de Spaanse oostkust en loopt van Valencia tot Cartagena (zie de kaart hieronder). De gemiddelde temperatuur overdag tijdens de wintermaanden is 16 graden Celsius. De minimum temperaturen liggen de tijdens wintermaanden op 6 graden. Overdag is er gemiddeld 6 uur zon. De temperatuur van de zee is tijdens de winter 15 graden. Qua neerslag is het in deze streek redelijk droog. Het is dus geen wonder dat veel mensen kiezen voor overwinteren aan de Costa Blanca.

Huis kopen

De huisprijzen in Spanje zijn de afgelopen jaren, mede door de crisis, fors gedaald. Wilt u een huis kopen in Spanje, dan is dit misschien een goed moment om dit te doen. Waar moet u op letten als u een huis wilt kopen in Spanje? Het allerbelangrijkste is de locatie van het huis. Om deze vraag te kunnen beantwoorden is het belangrijk om te weten tijdens welk jaargetijde u in Spanje gaat wonen. Gaat u overwinteren, dan ik het belangrijk om op een locatie te zitten waar ook tijdens de winter iets te doen is. In Spanje zijn plaatsen waar tijdens de winter alles dicht gaat, dus ook de winkels. Het is dus belangrijk om vooraf aan de aankoop van uw woning in Spanje goed te kijken of er in de winter activiteit is.

Daarnaast is het goed om te kijken naar de bereikbaarheid van uw vakantiewoning in Spanje. Het kan erg vervelend zijn als u na een lange autorit of vliegreis nog uren moet reizen om bij uw woning te komen.

Wilt u ook tijdens de zomer verblijven in uw vakantiehuis, dan is het goed om te kijken of er de gelegenheid is om in de buurt te zwemmen. Ook is het verstandig om te kijken naar het lawaai om uw huis. Tijdens de zomer komen er veel toeristen en deze kunnen voor behoorlijk wat overlast zorgen als uw woning op de verkeerde plaats staat.

Alle voorgaande tips zijn ook belangrijk als u uw vakantiehuis wilt verhuren. Indien uw woning op een goede locatie staat, zal uw woning ook gemakkelijker te verhuren zijn.

Huis huren

Om goed te bekijken waar u een huis wilt kopen, is het verstandig om eerst een vakantiehuis te huren. Het bekijken van de juiste locatie kost veel tijd en vanuit een gehuurde vakantiewoning Spanje kunt u rustig op uw gemak alles bekijken. Het kan ook zijn dat u geen vaste locatie wilt in Spanje. Wilt u een villa huren in Spanje? Kijk dan eens naar het zeer ruime aanbod vakantievilla’s, appartementen of vakantiehuizen aan de Costa Blanca in Spanje. Een goede website en een betrouwbare partner is Spaanse Zon. Spaanse Zon heeft ruim 10 jaar ervaring met de verhuur en verkoop van vakantiehuizen in Spanje. Ga naar de website spaansezon.nl en huur een vakantiehuis Spanje.