Mensen die Engels leren zijn beter in staat om creatief vermogen te ontwikkelen. Dat is gebleken uit een onderzoek dat werd uitgevoerd door een fotograaf en zijn compagnon.

De fotograaf was onder de indruk van de resultaten en is van plan nog een vervolgstudie uit te voeren. Volgens de man is het creatieve vermogen van mensen die Engels leren enorm gestegen. Leerlingen zijn beter in staat om de vertaling van de literatuur naar de praktijk te maken. Dat werd door de fotograaf en zijn maat omgezet naar de mate waarin beeldend vermogen tot uiting kwam. Door de lens van een camera ziet de wereld er namelijk totaal anders uit. Met het blote oog worden sommige detail namelijk niet geregistreerd. En dat is volgens de fotograaf eeuwig zonder.

Het is bijzonder om te zien dat mensen die de ambitie hebben om goed met een fototoestel overweg te kunnen, belang hebben bij het leren van een tweede taal. Duits valt hierbij direct af, vanwege het minder nuttige karakter van die taal. Mensen willen Engels leren, te meer omdat de internationale markt steeds dominanter wordt. Fabrikanten van spiegel reflex camera’s schrijven hun handleidingen enkel nog in het Chinees en in het Engels. Daarom is het zo interessant om naast het Nederlands nog een taal te beheersen. Het scheelt een hoop tijd qua vertalen via internet of een instantie. Mensen die Engels leren kunnen dus tijd en daarmee geld besparen. Dure vertaalbureaus hoeven niet meer ingeschakeld te worden en internet kan worden afgesloten. Men spreekt de taal immers zelf.

Hoe de fotograaf op het idee kwam

Toen de fotograaf tijdens een fotoschoot in Engeland aan het werk was schoot hem iets te binnen. Hij wilde zelf dolgraag Engels leren en merkte dat hij gaande weg steeds meer profijt beleefde.  Bijzonder, maar waar. Bent u dus fotograaf van beroep, of doet u veel met uw handen? Denk dan eens goed na of u ook wilt investeren in het leren van een tweede taal.