Ik kan me nog goed herinneren dat de directeur ons kwam melden dat we een Digibord op school kregen. Terwijl alle leraren op onze locatie aan hadden gegeven prima te kunnen werken met de normale, donkergroene schoolborden en het witte krijtje was de beste man volstrekt overtuigd.

Nadat hij alle voordelen van een Digibord op school had verteld, kwam de mededeling dat deze ook gelijk werd geïnstalleerd. Waar wij als leraren eerst met weerstand kwamen en niet direct enthousiast waren, veranderde dat volkomen toen het bord eenmaal was geïnstalleerd. Wat een geweldige uitvinding zeg! Nu we een Digibord op school hebben gaat het uitleggen van stof zo veel gemakkelijker dan vroeger. Het apparaat is gemakkelijk aan de computer te koppelen zodat illustraties probleemloos kunnen worden geprojecteerd. Ook kan ik met het Digibord op school probleemloos filmpjes af spelen, waar dat vroeger natuurlijk niet mogelijk was. Ik herinner me nog goed dat ik grote moeite moest doen om het grote beeldscherm iedere keer om te draaien naar de kinderen in de klas. Dat is, met het Digibord op school wel anders.

Waarom ik het Digibord op school niet meer wil missen

Tien jaar geef ik nu les in het basisonderwijs. En met een gerust hart durf ik te zeggen dat ik het Digibord op school echt niet meer wil missen. Ik zou niet weten hoe ik zonder deze geniale uitvinding nog materie op een zo duidelijke manier als dat ik nu doe moet over brengen aan mijn leerlingen. Sinds we een Digibord op school hebben zijn de cijfers van mijn leerlingen ook daadwerkelijk gestegen. Haast ongelooflijk, maar echt waar! Sinds de introductie van het Digibord op school gaan leerlingen met plezier naar de les. En als de leerlingen met plezier naar de les komen, dan heb ik, en met mij honderden andere docenten vanzelfsprekend ook een prettige dag. Op die manier ga je met een voldaan gevoel naar huis.