In een goed restaurant wordt altijd gewerkt aan meesterwerkjes. Mooie gerechten met een goede smaak zorgen ervoor dat de gasten blijven terugkomen. De apparatuur waarmee gewerkt wordt in is hier een belangrijke schakel in. Niet alleen moet het eten goed bereid worden; ook de snelheid waarmee dit gebeurt is belangrijk voor de tevredenheid van uw gasten. Steamers zijn ideaal om te gebruiken in een restaurant. Want een restaurant steamers gebruiken heeft veel voordelen.

Hoe werken steamers?

Steamers werken op met stoom. Voedsel wordt gegaard met hete stoom. De machines zijn vormgegeven als een oven; de bereiding vindt intern plaats. Hete stoom gaart het eten gelijkmatig zonder dat u erop hoeft te letten. Steamers zijn ideaal voor het bereiden van een breed scala aan gerechten; van groeten tot vis en van aardappelen tot kip; steamers kunnen alles aan.

Goed en gezond met behoud van vitaminen

Maaltijden bereiden met stoom zijn pure maaltijden. Doordat de maaltijd niet bereid wordt in een pan hoeft er ook geen gebruik gemaakt te worden van boter of olie. Dit maakt het eten minder vet. Ook zorgt het stomen ervoor dat vitaminen en mineralen beter behouden blijven. Wat blijft is de pure smaak van de kwaliteitsproducten waarmee u werkt; niets meer en niets minder.

Snel en efficiënt uw gasten van eten voorzien

Een steamer bereid voedsel in no time. Doordat er gebruik wordt gemaakt van stoom op hele hoge temperatuur is uw voedsel sneller gaar dan bijvoorbeeld onder de grill. Daarnaast is een steamer autonoom; in uw keuken kunt u gerechten bereiden in de steamer zonder dat u er aandacht aan hoeft te besteden. Slechts even wachten tot de steamer aangeeft dat het eten gaar is en u kunt uitserveren.

Veel tegelijkertijd bereiden met oog voor detail

Het kan soms erg druk worden in een restaurant. Dan is het ideaal als u veel gerechten in een keer kunt bereiden. Grote apparatuur is hiervoor de uitkomst. Restaurant steamers zijn van professionele kwaliteit en bieden ruimte aan meerdere schalen waar u gerechten in kunt bereiden. Zo ontlast u de keukenwerknemers en kunnen uw gasten sneller van hun maaltijd genieten.

Meer voor minder

Al deze voordelen en ook nog eens geld besparen? Nieuwe steamerapparatuur werkt zeer efficiënt; niet alleen in de bereiding maar ook bij het gebruik van elektriciteit en water. Met een nieuwe steamer investeert u in een beter restaurant dat daarnaast ook beter omgaat met grondstoffen. Zo wordt uw restaurant nóg beter.