Soorten en maten wijnkisten

Als je besluit om wijnen in stijl cadeau te geven voor kerst, een verjaardag of als relatiegeschenk, dan horen deze, naar mijn mening, in een wijnkistje te zitten. Een wijnkist geeft het wijncadeau net die uitstraling extra. Een wijnkist van topkwaliteit vinden die bij je past is nog een hele klus. Het aanbod van de wijnhandel in wijnkisten is tegenwoordig enorm groot. De (prijs) verschillen zitten met name in de uitvoeringen. Van eenvoudig tot luxe.

Houten wijnkisten

Houten wijnkistjes zijn in vele uitvoeringen te koop. De meeste standaard wijnkisten zijn voorzien van een geïntegreerde bodem en hebben een houten nietdeksel. Een luxer alternatief voor een nietdeksel is een schuifkist. Een schuifkist is een kist waarvan het deksel in de uitsparingen van de zijwanden geschoven kunnen worden. Het voordeel van deze schuifkisten is dat deze gemakkelijk te openen zijn en ook weer eenvoudig gesloten kunnen worden, in tegenstelling tot het deksel van de nietkist.
Houten kisten worden gemaakt van een goede kwaliteit vurenhout. Uiteraard zijn er ook duurdere houtsoorten mogelijk. Als je wijnkisten gaat bestellen, let dan wel op de maten van de flessen die erin moeten passen. Je wilt graag je champagneflessen, sektflessen of proseccoflessen goed passend in ieder wijnkistje kunnen stoppen.
Het is heel handig als de wijnkisten een blokverbinding met geïntegreerde bodem hebben. Omdat er bij dit type kisten geen nieten of spijkers in de onderkant van de bodem kunnen uitsteken, voorkomt dit dat de nieten of spijkers beschadigingen kunnen aanbrengen aan de toonbank, bureau of tafel.

Wijnkist bedrukken

Wil je tekst plaatsen op de kist of een logo, let er dan op dat de deksels geschikt zijn voor bedrukking door een drukker. Een logo van je bedrijf of een stukje tekst op de kist geven je cadeau net iets meer uitstraling.
Tegenwoordig bestaat ook de mogelijkheid de wijnkistjes te voorzien van een kleurendeksel, zodat er bijvoorbeeld foto’s en bedrijfslogo’s op de kist kunnen worden gedrukt. Hierbij valt te denken aan het drukken van bijvoorbeeld een kerstgroet met foto van je werknemers op de wijnkist.

Wijnkist doe het zelf

Voor de creatieve mensen die het leuk vinden om een kist op te leuken en persoonlijk te maken volgt nog een leuk idee. Schilder de kist eens en plak een leuk behangetje in de onderkant van de kist. Op die manier maak je de wijnkist wel heel erg persoonlijk.

Magnum Wijnen

Ben je op zoek naar een origineel cadeau? Kijk dan eens op Magnum Wijn. Hier vind je de mooiste wijnen in een luxe 1,5 liter magnum fles voor een scherpe prijs.