Australische wijnen worden steeds populairder, en dat is ook niet zo gek. Dit land maakt heerlijke rode wijnen, witte wijnen, rosé en mousserende wijnen. Al is de ontwikkeling van al deze wijnen nog volop in ontwikkeling, dat wil niet zeggen dat we de Australische wijnen mogen overslaan.

Australische witte wijnen

Er zijn een aantal Australische witte wijnen die om aandacht vragen. Dat zijn de Riesling, de Chardonnay, de Sémillon en de Sauvignon Blanc. Deze wijnen hebben allemaal een uitstekende zuurbalans. Proef deze wijnen zelf eens een keer en sta versteld van de kwaliteit. De ene wijn is misschien iets zoeter, iets frisser of wat voller, maar dat is juist het mooie aan deze wijnen. Er is voor iedereen wel een mooie Australische wijn te vinden.

Australische rode wijnen

De rode wijnen uit Australië die zeker genoemd moeten worden zijn de Merlot, de Shiraz, de Cabernet Sauvignon en de Pinot Noir. Deze wijnen mogen niet ontbreken bij een Australische maaltijd met gegrild vlees. Ook hier geldt weer dat de aroma’s en de fruitsmaken heel bijzonder zijn. De één heeft een wat zachtere afdronk dan de andere wijn en bij de ander proef je wat meer fruit. Australische rode wijnen worden over de gehele wereld gedronken en dat is niet zonder goede reden. Ze zijn heerlijk na een dag hard werken, bij een goede maaltijd. Drink een glas Australische rode wijn voor het slapen gaan en sluit kies voor een goede afsluiting van de dag.

Australische rosé

De meeste Australische rosé wijnen bevatten Shiraz. Deze druif is in het hele land te vinden en maak een wijn verrassend. Niets is heerlijker dan op een mooie zomerdag een goed glas rosé te drinken. In Australië weten ze hier alles van. Dit land heeft heerlijke zomerdagen en door wie kan een rosé het beste getest worden dan door de eigen bevolking zelf? In Australië weten ze wat hard werken is, maar ook wanneer het tijd is om te genieten.

Australische mousserende wijn

Bij mousserende wijnen denk je al snel aan champagne. In Australië is dat heel anders. Hier denken ze meteen aan Shiraz. Een sparkling Shiraz wel te verstaan. Deze Australische bubbels zijn een genot om te drinken en een stuk minder duur dan andere bubbels.