Promotie van bedrijven via de media is een van de belangrijkste onderdelen van een bedrijf. Naamsbekendheid zorgt voor klanten. Vroeger gebruikte men de radio en de kranten. Tegenwoordig zijn TV en internet de belangrijkste media. Promotiefilms zijn dé manier om veel mensen in korte tijd te bereiken. 

Gebruik van media

Welke mediavormen zijn het meest effectief? Een belangrijke vraag voor een bedrijf. Weinig mensen lezen nog een krant als gevolg van nieuwssites die via de smartphone te bereiken zijn. Hetzelfde geldt voor tijdschriften. Radio vinden mensen al evenmin interessant. Voor muziek zijn nu allerlei sites op het internet. TV en internet zijn nu de meest gebruikte mediavormen. En het gemak waarmee een filmpje via internet bij mogelijke klanten terecht komt is overweldigend. Bovendien zijn filmpjes directer dan teksten. Bij filmpjes hoeft de toekomstige klant namelijk geen moeite te doen.

Doelgroepen

Via het internet is het natuurlijk lastiger om uw promotiefilm alleen aan een doelgroep te laten zien. Gelukkig kan ook dit geregeld worden door reclame services. Zij kunnen uw filmpje bij de goede doelgroep onder de aandacht brengen. Veel doelgroepen zijn al vertegenwoordigd op het internet, zelfs sommige bejaarden gebruiken het internet al. Uw filmpje kan dus altijd terecht komen waar u het wil hebben. U hoeft alleen maar een professioneel internet reclamebureau in te schakelen.

Automatische promotie

Doelgroep selectie gaat ook gedeeltelijk automatisch. Als u een grappig promotiefilmpje heeft, zou het kunnen dat het een zogenaamde ‘viral video’ wordt. Dat is een filmpje dat populair geworden is doordat mensen het delen met anderen. Een persoon stuurt uw filmpje naar vrienden en de ontvangers delen het weer met hun vrienden. Op die manier kan een filmpje binnen de kortste keren een bijzonder groot publiek hebben dat over de hele wereld verspreid is. Dat brengt heel veel geld binnen voor een bedrijf zonder dat het veel geld kost.

Een promotiefilm is dus de gemakkelijkste manier om toekomstige klanten te bereiken. Met een beetje geluk en een professioneel team verspreidt een promotiefilmpje bovendien zichzelf. De meest effectieve manier van reclame maken is dus, jawel, te vinden op het internet.