Ik verzamel relatiegeschenken, dat mag iedereen weten. Ik ben er namelijk erg trots op en niemand kan mij dat fijne gevoel af nemen. Ik heb laatst een beetje onderzoek gedaan en nu blijkt dat er heel veel mensen zijn die een verzameling hebben.

Je lacht je rot als je ziet wat sommige mensen zoal verzamelen. In het begin dacht ik dat het gek was om relatiegeschenken te verzamelen, maar na mijn onderzoek kijk ik nergens meer van op. Ik kwam op een bepaalde website iemand tegen die versleten computermuizen verzamelde, kun je nagaan. Al verzamelaar van relatiegeschenken ga ik vaak naar beurzen om bij iedere stand een gadget mee te nemen. Soms vraag ik erna, soms pak ik het gewoon uit de stand. Het is leuk om te zien wat voor reacties je krijgt als je aan ondernemers verteld over je verzameling. De meeste mensen zijn oprecht geïnteresseerd en willen ook graag hun steentje bijdragen. Vaak krijg ik dan een van hun relatiegeschenken of gewoon een stevige handdruk, ook altijd fijn. In de volgende alinea vertel ik wat meer over hoe het er bij mij thuis uitziet.

In de wereld van de relatiegeschenken is niets te gek

Mijn collectie van relatiegeschenken is zo uitgebreid dat ik laatst een nieuw huis moest kopen. Mijn ouder huis was niet meer geschikt doordat het overal vol stond met visitekaartjes, pennen, mokken, paraplu’s en ga zo maar door. In mijn huidige woning passen gelukkig al mijn relatiegeschenken die ik door de jaren heen heb weten te bemachtigen. Ik heb nu een aparte kamer voor niets anders dan visitekaartjes en heb een schuur vol met pennen en potloden. De meeste relatiegeschenken komen in een vitrine, maar als die vol staat zal je toch andere oplossingen moeten bedenken. Mijn vrienden lachen me wel eens uit als ik ze vertel over mijn avonturen. Ze vinden het dan maar vreemd dat ik tot mijn oren in de relatiegeschenken wil gaan zitten en er nog plezier aan beleef ook. Ik trek me niks aan van al die simpele zielen, ik blijf namelijk gewoon mezelf.