Wie weet nou niet van ons wat lego is en wat je er mee kan doen? Lego is een zeer oud concept dat in de jaren heen een “must have” is geworden voor onze jonge kinderen. Het speelgoed is pas echt goed begonnen in het jaar 1960 toen het bedrijf zich alleen nog maar op de kunststof blokjes gingen richten.

De kwaliteit van de blokjes waren de jaren hiervoor niet uitermate goed en kreeg het voor die tijd een steeds slechter imago. Doordat de zoon het bedrijf heeft overgenomen en zich alleen maar op de kunststof blokjes ging richten ging het bedrijf lego als een speer. Het bedrijf heeft in 10 jaar tijd drastische verandering meegemaakt zoals het top product de “lego trein”. De lego trein werd aangedreven door een 4,5 volt accu en was 1 groot succes.

Waarom is lego een groot succes?

Het speelgoed is een groot succes omdat elk kind jongen/meisje zijn fantasie in werkelijkheid kan brengen omdat elk steentje wat ze maken ook weer precies op het andere steentje past. Heeft het kind zijn doel bereikt dan kan het makkelijk weer uit elkaar worden gehaald. Elk kind beleeft zijn jongere jaren anders en beeld dat ook anders uit. Met lego kan het kind zijn fantasie helemaal kwijt en steeds nieuwere dingen verzinnen om in elkaar te zetten. Het kind kan dus oneindige dingen maken en ze blijven maar met het speelgoed spelen. Het speelgoed is tevens van zeer goed kwaliteit gemaakt waardoor het “bijna” niet kapot gaat en de kleur blijft vaak ook nog zeer lang goed waardoor het spelen met het speelgoed nog uitermate plezierig blijft.

Uitbreiding assortiment

In de jaren heeft lego zich goed gepositioneerd door in te spelen op gebeurtenissen in de wereld. Denk maar eens hoe star wars een groot succes was/is op tv en hiervan zijn zeer veel verschillende lego objecten van gemaakt zo dat starwars ook weer wordt gecombineerd met lego. Ook kun je denken aan lego lord of the rings of aan lego cars 2. Alles wat een succes wordt voor de kinderen t/m 12 jaar wordt overgenomen door het bedrijf en daarvan worden weer creatieve blokjes van gemaakt om het beeld van de tv in werkelijkheid te kunnen maken. Dit concept van verkoop is al heel lang bezig en blijft zich steeds verder uitbreiden.

Rand assortiment

Lego probeert zich op elke manier in het brein van de kinderen te komen door ook verschillende video games te maken op verschillende consoles. Denk hierbij maar eens aan de video game Harry Potter op de playstation, xbox, wii, nintendo ds, pc. Lego probeert via elke manier aandacht te krijgen van de kinderen om het gebruik van lego te bevorderen.  Lego beurs(lego world) is tevens ook een actie om het speelgoed lego aan te prijzen + makkelijk bij de doelgroep nieuwe artikelen te presenteren.

Ik voorzie dat lego een hele grote marktleider wordt op het gebied van speelgoed t/m 12 jaar. Het speelgoed is een genot om mee te spelen en je kunt zoveel verzinnen dat het speelgoed niet zal vervelen en door blijvende trends te volgen zal het bedrijf lego uitgroeien tot een prachtig bedrijf dat wij mee hebben mogen maken.