Veel klassieke gezelschapsspellen worden tegenwoordig niet meer gespeeld, of op een andere manier gespeeld. Natuurlijk kent iedereen tafelspelen zoals Mens Erger Je Niet en Ganzenbord, maar de echte klassieke spellen staan vaak in een kwaad daglicht omdat deze geassocieerd worden met gokken of dergelijke activiteiten. Dit is je reinste onzin, want van oudsher zijn de klassieke spellen zoals roulette helemaal niet bedoeld om mensen aan te sturen tot slecht gedrag.

Hoe bedoel je dat?

Door de jaren heen maken spellen verandering mee. In het geval van het spel roulette, is het bekend dat het per ongeluk is uitgevonden door een Franse wiskundige. Deze man was een apparaat aan het ontwerpen om te laten draaien en zo kwam het roulette wiel tot stand. Het spel werd doorontwikkeld en al snel door gezinnen van de Franse middenklasse en elite gespeeld om de tijd door te brengen. Het onderdeel geld kwam pas veel later aan bod!

Nieuwe manier van roulette spelen

Graag zien we dat de oude manier van het klassieke tafelspelen en gezelschapsspelen terug komt. Dit gebeurt natuurlijk niet over 1 nacht ijs. Tegenwoordig zijn wel veel van deze oude spellen weer terug te vinden op het internet in een nieuw digitaal jasje. Zo kan je bijvoorbeeld roulette online spelen, gratis en voor niets, om te ervaren hoe die Fransen dat vroeger deden.

Daarnaast komen ook nieuwe mogelijkheden. Wat dacht je van het koppelen van de cijfertjes van het klassieke tafelspel aan de cadeautjes onder de kerstboom? Geef ieder cadeau een nummer en draaien maar- waar het balletje valt is het cadeautje dat je mag openmaken.

Op die manier is er de kans om spelenderwijs weer bekend te worden met oude klassieke tafelspelen die helaas hun glorie kwijt zijn door verkeerde media aandacht en door de ontwikkelingen door de jaren heen.

Gezellig, zonder addertjes onder het gras

Met vrienden of familie oude spellen spelen is gezellig en draagt zeker bij aan de sociale factor. Met z’n allen om een tafel zitten en een spel spelen, of met z’n allen misschien wel om een tablet of smartphone verzamelen en zo het spel spelen- welke manier je dan ook kiest, de spellen van oudsher zijn nog altijd te vinden, mits je goed zoekt. Je kunt op die manier toch genieten van de klassiekers zonder dat je ergens tot verplicht bent.