Bijna elke dier kan te maken krijgen met vlooien. Vooral in de zomerperiode komt het probleem vaak voor bij dieren. Huisdieren kunnen veel last ondervinden van vlooien. Ook kunnen ze via huisdieren maar ook mensen worden overgedragen.

Het bestrijden van vlooien is van belang voor het dier en de huisgenoten. Voor het menselijk oog wordt vaak alleen de vlo zelf gezien.
Echter brengt dit dier meer problemen met zich mee. De larven en poppen zorgen ook voor problemen. De bestrijding is van belang vanwege het feit dat een vlo tot 50 eitjes per dag kan leggen.

Met gunstige omstandigheden kunnen vlooien wel tot 6 maanden overleven. Daarnaast dreigt het gevaar van een worminfectie. Ontwormen is dus erg belangrijk.

Het speeksel van een vlo zorgt ervoor dat het bloed niet kan stollen. Dit kan leiden tot huidirritatie.
Honden en katten gaan vanwege de huidirritatie krabben en bijten. De huid wordt rood en de dieren kunnen last hebben van haarverlies. Dieren kunnen zelfs allergisch zijn tegen vlooienbeten.

Advantix, een goed antivlooienmiddel

Een gemiddeld vlooienmiddel is een maand werkzaam. Het advies is daarom om maandelijks te ontvlooien. Een veel gekozen vlooienmiddel is Advantix. Advantix  biedt bescherming tegen vlooien.
Daarnaast heeft het ook een afwerkende werking tegen teken, zandvliegjes, muggen en stalvliegen.

Het aanbrengen wordt gedaan in de vorm van een pipet. Deze wordt aangebracht in de nek van het dier. Het is een eenvoudige manier om je dier te beschermen tegen vlooien.