Tegenwoordig zijn een breed scala aan verzegelingen te koop in de markt die geschikt zijn voor bijna iedere toepassing. Maar welke gebruik je nu voor welke toepassing?

Hieronder volgt een overzicht van de meest verkochte verzegelingen en waar deze voor te gebruiken zijn:

AantrekverzegelingAantrekverzegeling

De aantrekverzegeling wordt meestal gebruikt voor het verzegelen van vrachtwagens en containers in de transportsector. Deze veiligheidsverzegeling is veelzijdig en ook te gebruiken voor veel andere toepassingen.

Aantrekverzegelingen zijn eenmalig te gebruiken. De unieke nummering sluit fraude en manipulatie in het geheel uit. Deze verzegelingen zijn verkrijgbaar in kunststof polypropyleen of nylon. De prijzen van polypropyleen zegels zijn lager, verzegelingen van nylon zijn sterker en kunnen beter wisselende temperaturen verdragen. Deze veiligheidsverzegelingen worden daarom vooral ingezet bij de export.

BandverzegelingenBandverzegeling

Bandverzegelingen zijn gefabriceerd van kunststof of metaal. Deze verzegeling is erg robuust en absoluut niet handmatig te verwijderen. Deze zijn verkrijgbaar in een vaste lengte en aantrek verzegelingen voor iedere lengte. Bandverzegelingen worden gebruikt voor het verzegelen van TIR koorden, treindeuren en wagondeuren, trailers en containers.

Containerzegels

Synoniemen voor containerverzegeling zijn containerzegels en bolt seal. Dit type veiligheidszegel wordt toegepast in containerverzegeling. Denk hierbij aan de scheeppvaart en de transportsector. Voor deze veiligheidszegels is het belangrijk dat deze voldoen aan de ISO 17712:2013 norm en de voorwaarden van de C-TPAT (Customer-Trade Partnership Against Terrorism). De zegels zijn gegraveerd met een uniek nummer, maar het is ook mogelijk om deze te personaliseren.

Deze zegels zijn erg effectief tegen fraude. Iedere schade aan de zegels is meteen waarneembaar. Het verwijderen van deze zegels kunnen uitsluitend met zware gereedschappen zoals boutenscharen of slijptollen.

KabelverzegelingenKabelverzegeling

Een onverwoestbare en klassieke manier van verzegelen is verzegelen met een kabelverzegeling. Met een plombeertang, zegeldraad en zegellood worden snel verbindingen, kranen of sluitingen verzegeld. Het verzegelen met lood is niet meer van deze tijd.

De metalen zegeldraad bestaat uit een kerndraad, ingewikkeld in een dunne draad. Hierdoor is het onmogelijk om de kerndraad zonder beschadigen uit de jack te trekken en deze later weer te installeren.