Dagelijks maken wij gebruik van onze smartphone. Zonder dit apparaat lijken we wel de dag niet door te komen. Het geeft ons de mogelijkheid op ieder moment bereikbaar te zijn voor diegenen die contact met ons zoeken, maar het geeft ons ook de mogelijkheid met die anderen te kunnen communiceren wanneer een vaste telefoon niet binnen bereik is. De smartphone geeft ons de vrijheid die wij in onze maatschappij enorm waarderen.

De ervaring van velen geeft echter het idee dat de apparatuur waar wij deze vrijheid aan te danken hebben niet altijd even betrouwbaar is, met het gevolg dat we de smartphone voor de reparatie, van bijvoorbeeld uw beeldscherm ,naar de provider moeten brengen, naar de fabrikant moeten sturen of naar de de elektronica specialist. Het zijn mooie apparaten met veel functionaliteiten, maar ook zeer fragiel.

Verzekeringsmogelijkheden

Degenen die beseffen dat de gekochte smartphone defect kan raken en zich kunnen permitteren een verzekering af te sluiten bij de provider kiezen voor deze oplossing. Dit houdt vaak in dat de klant over een periode van één of twee jaar het toestel verzekert tegen bepaalde schade, afhankelijk van het gekozen pakket. Deze constructie heeft het voordeel dat de klant bij een defect met minimale directe kosten te maken krijgt, namelijk de eigen risico. Mocht de klant voor een licht pakket hebben gekozen dan kan het zijn dat de klant toch met hogere kosten te maken krijgt vanwege een beperkte verzekering. Het is vaak zelfs zo dat de kosten voor het vervangen van de accu niet door de verzekering gedekt wordt. Uiteindelijk is het wél de vraag of de klant goedkoper het defect hersteld krijgt wanneer de maandelijkse kosten, eigen risico en mogelijk extra bijdrage worden afgezet tegen de eenmalige kosten voor de reparatie van een defect.

De specialist

Een andere optie die ik in dit artikel zou willen vermelden is de elektronica specialist. Met deze specialist bedoel ik ondernemingen die gespecialiseerd zijn in de reparatie van smartphones, tablets en andere mobiele apparaten. Deze bedrijven zijn in staat uw apparaat naar uw wensen te herstellen binnen uw budget. De reparatie van uw defecte iPhone zou kunnen worden uitgevoerd met originele of universele onderdelen.  Mocht dit niet mogelijk zijn dan kunnen deze partijen ook aangeven welke  andere mogelijkheden beter zijn. Kortom: het is zeer zeker de moeite waart te kijken naar de laatste optie door de verschillende mogelijkheden voor de reparatie van uw belangrijkste communicatie apparaat voor een scherpe prijs.