Het nieuws wordt in Nederland al jaren op verschillende manieren aan de man gebracht, via de televisie, de radio, het internet, billboards en natuurlijk de oudste manier, de krant.

De oudste Nederlandse krant dateert alweer uit 1618, en bestond uit een enkel blaadje papier van ongeveer A4-formaat. De eerste volwaardige Nederlandse krant die dagelijks uitkwam was Het Algemeen Handelsblad, dit gebeurde vanaf 1830. Een krant drukken was dus toen al mogelijk. Het Algemeen Handelsblad bevatte voornamelijk nieuws uit het buitenland, omdat zakenlieden dit het meest interessant vonden. Tegenwoordig heeft elke regio, stad en/of dorp zijn eigen krant met regionaal, nationaal en internationaal nieuws.

Digitale krant

Een krant drukken wordt wel steeds minder noodzakelijk, omdat de wereld aan het verdigitaliseren is. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun abonnement op een gedrukte krant op te zeggen omdat ze al het nieuws tegenwoordig gratis digitaal tot zich kunnen nemen via hun computer, tablet en smartphone.

Papieren krant

Toch zijn er nog steeds mensen die ervoor kiezen om lekker oldskool voor een gedrukte krant te kiezen. Deze mensen hechten bijvoorbeeld veel waarde aan een papieren krant bij hun ontbijt of kop koffie ’s ochtends. Ook mensen die graag gaan kamperen in het buitenland kiezen er vaak nog voor om bij een plaatselijke kiosk een papieren krant te kopen, omdat er op campings vaak op de plaats geen wifi aangeboden wordt. Hierdoor gebeurt het dus nog steeds, een krant drukken.